10 najkrajších hlavných miest v Európe

10 najkrajších hlavných miest v Európe

Letné dobrodružstvá sú vrcholom sezóny nejedného cestovateľa a inšpirácia na seba nikdy nenechá dlho čakať. Pozri sa s nami na tie najkrajšie hlavné mestá v Európe a ako sa k nim vďaka spolujazde dostaneš rýchlo a lacno.

Viedeň

74 km z Bratislavy (60 minút autom)

01_vienna_blog

Dunajská metropola je centrom rakúskej kultúry. Turistov lákajú predovšetkým rôznorodé múzeá s bohatou expozíciou, ako aj historické budovy, ktoré pamätajú slávu Habsburgovcov. Veľkým lákadlom sú aj udržiavané mestské parky. Spolujazdou sa do niekdajšej Vindobony dostaneš už od 2 EUR.

Budapešť

195 km z Bratislavy (2 hodiny)

01_budapest_blog

Maďarské veľkomesto, ktoré vzniklo spojením Budína a Pešti a do roku 1918 bolo hlavným mestom Uhorského kráľovstva, je sídlom takmer pätiny krajiny. Budapeštianske monumenty sú unikátnou pamiatkou na rapídne historické zmeny, ktoré krajina zažila – od baziliky sv. Štefana cez Námestie hrdinov po Memento Park. Potešia aj Sečéniho kúpele alebo púťový Vidám park. Spolujazdou sa do perly na Dunaji dostaneš už za 5 EUR.

Praha

350 km z Bratislavy (3 hodiny)

01_prague_blog

Mesto veží a turistická vstupná brána do strednej Európy. Staroveké mesto s uličkami alchymistov a ukážkovými štvrťami art noveau. Ak si chceš v pokoji posedieť na pive pri Vltave, je tu Náplavka. Spolujazdou za tatarákom už za 9 EUR.

Ľubľana

440 km z Bratislavy (4 hodiny autom)

01_lublana_blog

Kapitola Slovinska na rieke Ľubľanica pôsobí vďaka menšiemu počtu obyvateľov skôr ako provinčné mesto. Z veží ľubľanského hradu vidíte až k Alpám. Historické pamiatky v tieni hôr vytvárajú jedinečnú atmosféru ľudských monumentov a prírody. Za ľublanským drakom prídeš spolujazdou už od 15 EUR.

Belehrad

570 km z Bratislavy (5 hodín autom)

Belehrad leží na sútoku riek Sáva a Dunaj

Najväčšie a hlavné mesto Srbska hostí viac ako štvrtinu populácie krajiny. Historické mesto s koreňmi v keltskom opide sa pýši pamiatkami na mnohé historické prevraty, predovšetkým z posledného storočia. Cez deň môžeš navštíviť výnimočné pravoslávne kostoly a v noci si sadnúť na splavovi pri riekach Sáva a Dunaj. Do Belehradu sa spolujazdou dostaneš už za 22 EUR.

Berlín

685 km z Bratislavy (7 hodín)

Berlín je centrom nemeckej kultúry

Hlavné mesto spojeného Nemecka na rieke Spréva je centrom nemeckej kultúry. Okrem divadiel a opery môžeš navštíviť aj mnohé unikátne múzeá. Milovníci monumentov môžu navštíviť evanjelický Berlínsky dóm, kráľovskú kolonádu, či modernú televíznu vežu. Do viac ako trojmiliónovej metropoly sa odvezieš spolujazdou už za 20 EUR.

Bukurešť

1025 km z Bratislavy (11 hodín autom)

01_bukurest_blog

Hlavné mesto Rumunska sa stalo sídelným mestom valašských panovníkov až v 17. storočí, no jeho elegantná architektúra predčí mnohé staršie mestá. Centrum pravoslávnej kultúry Rumunska poteší predovšetkým milovníkov sakrálnych stavieb. Do Paríža východu sa spolujazdou dostaneš už za 23 EUR.

Rím

1180 km z Bratislavy (12 hodín autom)

Rím má viac ako 2800-ročnú históriu

Kolíska európskej civilizácie je povinnou jazdou nielen pre tých, ktorí chcú vidieť dejiny, ale aj pre milovníkov dobrej kuchyne. Rím bol za svojich 2800 rokov existencie sídlom starovekého Ríma, pápežských štátov a dnešnej Talianskej republiky. Do večného mesta sa dopravíte spolujazdou už za 25 EUR.

Amsterdam

1230 km z Bratislavy (12 hodín)

Amsterdam je najmultikulturálnejším mestom na svete

Holandská aglomerácia hostí 177 národností a je najmultikulturálnejším mestom na svete. Okrem rozsiahleho prístavu sa Amsterdam pýši výnimočnými múzeami a galériami. Do Benátiek severu sa dostaneš spolujazdou za 34 EUR.

Paríž

1300 km z Bratislavy (13 hodín autom)

Paríž, hlavné mesto krajiny galského kohúta

Mesto romantiky a centrum francúzskej kuchyne je dejiskom histórie krajiny galského kohúta, o čom svedčí bohatá architektúra s mnohými svetovými unikátmi ako je Notre Dame, Louvre alebo Sacre Coeur. Turisti si musia vyskúšať výhľad z Eiffelovej veže a gastronomickým štamgastom odporúčame tradičné francúzske crepés. Výlet do mesta bulevárov si môžeš spraviť spolujazdou už od 37 E.


Už máš jasné, kam pôjdeš?
Vyhľadaj jazdu Ponúkni jazdu

Find out more about

Tipy na výlet

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride