O nás

Do sveta cestovania prinášame slobodu, spravodlivosť a bratstvo.
- VYHLÁSENIE O POSLANÍ BLABLACAR

BlaBlaCar je popredná svetová cestovná komunita, ktorá umožňuje viac ako 90 miliónom členov zdieľať jazdu naprieč 22 trhmi. BlaBlaCar využíva technológiu na zapĺňanie prázdnych miest na ceste, spájanie členov so záujmom o spolujazdu alebo cestovanie autobusom, vďaka čomu je cestovanie dostupnejšie, spoločenskejšie a pohodlnejšie. Sieť mobility BlaBlaCar, ktorá je priateľská k životnému prostrediu a človeku, šetrí 1,6 milióna ton CO2 a každoročne umožňuje 120 miliónov ľudských spojení.

AKO SA TO VŠETKO ZAČALO

Keď sa na Vianoce 2003 Fred pokúšal dostať domov za svojou rodinou na francúzskom vidieku, bolo to pre neho náročné, pretože nemal auto a všetky vlaky boli plné. Napokon poprosil o odvoz svoju sestru. Keď ho viezla, Fred si všimol obrovský počet ľudí, ktorí sa viezli sami. Zarazilo ho to a dostal nápad, že všetky tie prázdne miesta v existujúcich autách by mohli byť začiatkom novej cestovnej siete. V nasledujúcom desaťročí sa spolu so spoluzakladateľmi Francisom a Nicolasom rozhodli premeniť tento jednoduchý nápad na top platformu spolujazdy na svete, ktorá spája milióny ľudí na rovnakej trase. O prvom desaťročí nášho budovania BlaBlaCar sa dozviete v našom príbehu zo zákulisia!

NAŠE KĽÚČOVÉ ČÍSLA

  • 90 miliónov členov
  • 22 krajín
  • 25 miliónov cestujúcich každý štvrťrok
  • Úspora viac ako 1,4 miliárd € na cestovných nákladoch od vzniku BlaBlaCar
  • Priemerná vzdialenosť cesty cez BlaBlaCar je 263 kilometrov
  • Od vzniku BlaBlaCar bolo komunitou zdieľaných 30 miliárd kilometrov

Zľava doprava:

Nicolas Brusson, výkonný riaditeľ;  Francis Nappez, technologický poradca výkonného riaditeľa; Frédéric Mazzella zakladateľ a prezident BlaBlaCar

ZAUJÍMA ŤA NÁŠ VPLYV?

BlaBlaCar zdvojnásobuje mieru obsadenosti áut pri prevádzke siete šetriacej uhlík. Spolujazda cez BlaBlaCar v roku 2018 celkovo ušetrila 1,6 milióna ton CO2 vďaka relatívnej efektívnosti naplnených áut v porovnaní s alternatívnymi spôsobmi prepravy, konzervatívnejšiemu šoférovaniu vodičov pri spolujazde a neformálnej spolujazde, ktorá vznikla mimo platformy vďaka inšpirácii systémom BlaBlaCar. Viac nájdeš v našej špecializovanej správe Zero Empty Seats (Bez prázdnych miest).

Spolujazda tiež vytvára jedinečný priestor, ktorý umožňuje interakcie medzi ľuďmi, ktorí by sa možno inak nikdy nestretli, ale stretnú sa, aby sa spoločne zviezli.
Bringing People Closer (Spájanie ľudí) je najväčšia vykonaná štúdia o sociálnych dopadoch spolujazdy a skúma sociálne väzby vytvorené spolujazdou.
– V štúdii Entering the Trust Age (Vstup do čias dôvery) uskutočnenej spoločne s NYU Stern sa môžeš dozvedieť viac o nástrojoch digitálnej dôvery, ktoré spoločnosti BlaBlaCar umožnili vybudovať si dôveru vo veľkom rozsahu a miliónom ľudí zase zdieľať cesty na dlhé vzdialenosti.Carpooling also creates a unique space, enabling exchanges between people who might have never met otherwise but who come together to share a ride.

ZISTI O BLABLACAR VIAC

Staň sa súčasťou nášho príbehu!

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride