5 TOP destinácií na romantický víkend

5 TOP destinácií na romantický víkend

Valentín je za dverami a ty určite premýšľaš, čím prekvapiť svoju drahú polovičku. Zážitky sú na nezaplatenie a zostávajú v spomienkach po celý život. Čo si takto naplánovať výlet za romantikou?

PARÍŽ

romantický vikend : Paris

Pôsobí to trochu ako klišé, ale celé Francúzsko je synonymom romantiky, lásky a módy. Zvoliť si Paríž ako valentínsku destináciu je rozhodne zásah do čierneho. Doprajte si so svojou polovičkou pohár dobrého vína na brehu Seiny alebo sa prejdite ruka v ruke pod impozantnou Eiffelovkou. Ak chceš polovičku odzbrojiť, rozhodne ju vezmi do časti s názvom Montmartre.

Spolujazdy do Paríža nájdeš na BlaBlaCare už za cenu okolo 35 Eur.

BENÁTKY

Venise_2, 5 top

Vo februárovom fašiangovom veselí a pri maškarných plesoch nesmieme zabudnúť na Benátky. Za fašiangovou maskou sa v nich totiž skrýva jedno z najromantickejších miest Talianska. Gondoliéri, srdcervúce talianske árie, vynikajúce víno a reštaurácie, ktoré vás svojou vôňou budú lákať na každom kroku. Nezabudni sa zastaviť na námestí Svätého Marka!

Spolujazdou sa do Benátok dostaneš z Viedňa i za 15 Eur.

PRAHA

praha, 5 TOP

Na prežitie romantického víkendu nemusíte nutne vytiahnuť päty a cestovať tisíce kilometrov. Praha sa všeobecne označuje ako jedno z najkrajších miest na svete. Prečo nesláviť Valentína práve tu? Praha je sama o sebe srdce Európy, matka miest. Čo možno nevieš je, že historické centrum Prahy v roku 1992 uviedli na zoznam UNESCO a so svojimi 866 hektármi je na zozname najväčšie.

Vyber si zo stoviek ponúk spolujazdy na www.sk.BlaBlaCar.com.

BUDAPEŠŤ

budapest, 5 top

Hlavné mesto Maďarska je na prvý pohľad celkom podobné Prahe. Na druhý pohľad však zistíš, že maďarská metropola je omnoho temperamentnejšia. Za ohnivosť tohto mesta i samotných Maďarov môžu ich pálivé pokrmy, ktorými sú preslávení. Oheň divokej Budapešti odporúčame uhasiť sladkým tokajským vínom.

Ak sa teda chystáte so svojou polovičkou zahriať, do Budapešti sa spolujazdou dostanete z Bratislavy len za 6 Eur.

BRATISLAVA

V Bratislave môžeš prežiť romantické chvíle počas celého roka. Naše starobylé a multikultúrne mesto bolo kedysi miestom korunovácie kráľov. Nenechaj si ujsť prechádzky popri Dunaji, nahliadni do kaviarní či reštaurácií alebo si vychutnaj atmosféru pulzujúceho nábrežia na jednom brehu rieky a zelený park na tom druhom.

Vyber si zo stoviek ponúk spolujázd na www.sk.BlaBlaCar.com.

Tak, kam sa vydáš? :) Nech je to kamkoľvek, nezabudni, že najkrajší darček je predsa len osobné stretnutie!

Find out more about

Tipy na výlet

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride