BlaBla sprievodca: Najlepšie miesta v Prahe

BlaBla sprievodca: Najlepšie miesta v Prahe

BlaBla sprievodca ti ukáže tie najčastejšie destinácie členov našej komunity a dostaneš ich odporúčania na miesta, kde sa dobre naješ, zabavíš a čo nesmieš v ktorom meste vynechať

Medzi najobľúbenejšie trasy slovenských členov BlaBlaCaru patrí medzinárodná Bratislava – Praha. Spýtali sme sa troch českých členov, ktorí žijú v stovežatej Prahe, čo by žiaden turista nemal vynechať.

blablacar-radek

blablacar-michal

blablacar-martina

Objav zaujímavé miesta v Prahe

Radek: Praha sa preslávila nielen pivom a ťažkou lokálnou kuchyňou. Pre mňa sú najznámejšie a najkrajšie Hradčany a Pražský hrad. Určite sa oplatí navštíviť aj katedrálu sv. Víta a pozrieť sa na korunovačné klenoty. Nepremeškajte krásny výhľad na celú Prahu a Karlov most. Ďalšou klasikou je Staromestské námestie a Týnsky chrám a hlavne Orloj.

prague

Michal: Praha je nádherná. :) Kto ju ešte nestihol navštíviť, nesmie vynechať hrad, Malú Stranu (napríklad Nerudovu ulicu pod Pražským hradom), katedrálu sv. Víta, Zlatú uličku, záhrady a Strahovský kláštor – ten má neuveriteľnú knižnicu!

Martina: Praha je skvelá! Určite každému odporúčam Free Prague Sightseeing Tour – ak vieš anglicky, spoznáš Prahu so sprievodcom a na konci mu dáš dobrovoľný príspevok podľa toho, ako sa ti prechádzka páčila. Vyskúšala som New Prague Tours a Extravaganza Free Tour.

library-strahov

Kde to žije?

Radek: Môj bar číslo jeden je stopercentne La Casa de la Havana Vieja – kubánsky koktejlový bar, kde majú viac ako 100 druhov rumov zo všetkých kútov sveta. Dlouhá ulica v Prahe je taká klasika, ktorú by mal navštíviť každý, kto chce zažiť nočnú Prahu. Najviac to žije v Harley’s Bar, Hemingway Bar (síce trochu od ruky, ale nádherný bar v štýle spisovateľa Hemingwaya) a v James Dean Prague (bar a reštaurácia v americkom štýle – odporúčam raňajky alebo nedeľný brunch).

Michal: Veľa záleží od toho, akú atmosféru hľadáš. V Prahe je mnoho možností výberu. Hlavne v centre nájdeš veľa reštaurácií, ktoré sú veľmi populárne medzi turistami. Moja šálka kávy to teda nie je – sú zvyčajne predražené a taká tá starodávna česká atmosféra mi príde falošná. Ak hľadáš kvalitné a odporúčané miesta, pozri sa na Trip Advisor alebo Foursquare a neoľutuješ.

Čo baví mňa? Krystal Mozaika Bistro v Karlíne, smíchovské podniky ako Wine Food Market, Lavande Restaurant, Plzeňský restaurant Tradice, okrem toho Lokál v Dlouhé ulici a U Bílé kuželky na Malej Strane. V Kuželke potrebuješ rezerváciu aspoň deň vopred, ale za odmenu ťa čaká najlepšia točená plzeň v Prahe.

Martina: Moje top 6 miesta v Prahe sú jednoznačne Letná a Kyvadlo, ten výhľad na Prahu je ohromujúci! Twenty7 v Holešoviciach a ich najlepšie hipsterské raňajky. Ak to tu ešte nezaznelo, tak Náplavka na brehu Vltavy pri Palackého námestí – nemám čo dodať, tú atmosféru si musí zažiť každý sám. Na Anděle je nová kaviareň s názvom Kavárna, co hledá jméno. A nakoniec určite zmrzlina Angelato, dám ruku do ohňa, že je tá najlepšia na svete.

letna-prague-metronom

Ideálne miesto stretnutia pred spolujazdou

Opletalova ulica, blízko Hlavního nádraží a Václaváku: GPS 50.083897, 14.432789
Zastávka Pernerova pri autobusovom nádraží Florenc: GPS 50.089877, 14.447925
Blízko letiska OC Šestka: GPS 50.093388, 14.290992
Černý Most, parkovisko pri KFC alebo McDonald’s, prípadne parkovisko K+R parkoviště vedľa metra
Klasika je OC Chodov na výjazde z Prahy


Cestuješ do Prahy? Poď spolujazdou!

Vyhľadaj jazdu Ponúkni jazdu

Find out more about

Tipy na výlet

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride