BlaBlaCar komunita radí: Kam v 6 mestách letných hier 2016

BlaBlaCar komunita radí: Kam v 6 mestách letných hier 2016

Členovia z miest Rio, São Paulo, Manaus, Salvador, Belo Horizonte a Brasília ti pripravili tipy

V auguste budú všetky oči na Riu, ale to nie je jediné mesto, ktoré hosťuje letné hry 2016. Ďalších 5 miest bude hosťovať futbalové zápasy. BlaBlaCaristi v Brazílii neboli skúpi na slovo a podelili sa o svoje lokálne tipy. Od batmanovskej uličky v São Paulo po Teatrao Amazonas v Manaus. Pozri sa na futbalové destinácie, ktoré si nemôžeš nechať ujsť.

Kam v São Paulo

São Paulo je najväčším mestom Brazílie a má takmer 12 miliónov obyvateľov. V Sampe nájdete mrakodrapy a široké ulice, ale aj mnohé zelené priestranstvá, parky a farebné graffiti.

1 - Batman Alley - Credit Jefferson_Rodrigues

“Odporúčam batmanovskú uličku vo Vila Madalena. My ju voláme Beco do Batman. Má jedinečný street art. V porovnaní s ostatnými atrakciami ako Ponte Staiada alebo Avenida Paulista je dosť zastrčená. Táto štvrť má veľa skvelých barov.”
- Giovanna M

Nájdi jazdu do São Paulo

Kam v Belo Horizonte

V Belo Horizonte budeš počuť ten najšarmantnejší brazílsky prízvuk a zároveň tu ochutnáš to najlepšie jedlo v oblasti Minas Gerais. Určite sa musíš prejsť jedným z mnohých parkov a námestí v meste.

2 - Praca da Liberdade - Belo Horizonte

“Obľúbené miesto stretnutia je Praça da Liberdade. Vždy sa tu niečo deje. Z Parque das Mangabeiras uvidíš panorámu mesta a je to skvelé miesto na prechádzku s deťmi.”
- Paula B

Nájdi jazdu do Belo Horizonte

Kam v Manaus

Pre mnohých je Manaus štartovací bod na ceste do amazonského dažďového pralesa. Okrem toho je centrom brazílskej kultúry.

3 - Teatro Amazonas - Manaus

Teatro Amazonas je povinná jazda a monument nášho mesta. Pred divadlom sa môžeš prejsť cez Paróquia de São Sebastião. Minulý rok u nás zreštaurovali Mercado Adolpho Lisboa. Nájdeš tam liečiteľov používajúcich amazonské bylinky a obchodníkov s obrými rybami.”
- Renan L

Nájdi jazdu do Manaus

Kam v Salvadore

Salvador, hlavné mesto štátu Bahia, je kultúrnym kotlom, kde nájdeš prírodnú krásu, ohromujúcu architektúru a unikátnu gastronómiu.

4 - Rio Vermelho beach - Salvador - Credit Jota Freitas Setur

“Celé pobrežie Salvadoru stojí za návštevu, najmä oblasť Rio Vermelho. V noci to tam nádherne svieti a môžeš ochutnať acarajé, tradičné salvadorské jedlo. Cez deň určite skoč do reštaurácie O Cravinho in Pelourinho. Je to veľmi tradičný bar s vynikajúcou domácou horúcou limonádou.”
- Arthur S

Nájdi jazdu do Salvadoru

Kam v Brasílii

Hlavné mesto Brazílie je ďaleko od pobrežia, ale jeho obyvatelia tvrdia, že obloha nad ním je ešte krajšia ako akékoľvek more. Naštív Brasíliu a uvidíš sám.

5 - Brasilia - Wikimedia Commons_ Mario Roberto Duran Ortiz

“Odporúčam Pontão do Lago Sul, ktoré má atmosféru pobrežného móla obklopeného barmi a reštauráciami, najlepšie poobede alebo v noci. Počas dňa choď na verejnú prehliadku kultúrnych pamiatok mesta.”
- João Luiz

Nájdi jazdu do Brasílie

Kam v Rio de Janeiro

Všetci turisti zbožňujú Rio a jeho festivalovú atmosféru. Kto má čas na prechádzku jeho ulicami, načerpá veľa nových kultúrnych a architektonických zážitkov.

6 - Parque das ruinas - Rio de Janeiro

“Odporúčam Parque das Ruínas vo štvrti Santa Teresa. Je to stará budova na vrchole zalesnenej oblasti. Pri troche šťastia natrafíš na živé predstavenie. Ďalšie skvelé miesto je hora Dois Irmãos, odkiaľ budeš mať najlepší výhľad na celé Rio.”
- Antônio G

Nájdi jazdu do Ria

Ako ponúknuť alebo vyhľadať jazdu v brazílskom BlaBlaCare

Keď chceš v Brazílii cestovať BlaBlaCarom, musíš mať prepojený svoj Facebook účet s účtom na BlaBlaCare. Stačí, keď otvoríš svoj účet na www.sk.blablacar.com a v sekcii “Overenia člena” skontroluješ, či máš prepojený Facebook účet. Potom sa môžeš prihlásiť na brazílsku stránku www.blablacar.com.br a vyhľadať jazdu, ktorú potrebuješ!


Už máš jasné, kam pôjdeš?
Vyhľadaj jazdu Ponúkni jazdu

Find out more about

Tipy na výlet

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride