Sprievodca Riom de Janeiro: 5 vecí, ktoré musíš spraviť ako správny carioca

Sprievodca Riom de Janeiro: 5 vecí, ktoré musíš spraviť ako správny carioca

S týmto sprievodcom si užiješ Cidade Maravilhosa ako domáci

Zaži Rio de Janeiro to ako carioca, domáci obyvateľ. Mesto, ktoré hosťuje letné hry 2016, má mnoho svetových turistických atrakcií, napríklad horu Cukrová homoľa alebo sochu Krista Spasiteľa. V tomto sprievodcovi ti predstavíme menej známe lákadlá Ria, vďaka ktorým ho spoznáš tak, ako ho poznajú domáci.

Ako zažiť Rio de Janeiro ako carioca

1. Najlepšie raňajky v Riu

Cariocovia milujú raňajky, najlepšie v krásnej zelenej záhrade. Tutovka je reštaurácia Parque Lage. Toto historické sídlo, v ktorom sa dnes vyučujú výtvarné umenia, je obkolesené záhradami, z ktorých budeš mať nádherný výhľad na Corcovado. Posedenie na tatamových matracoch a vynikajúce waffle, sendviče a koláče v uvoľnujúcom prostredí? Paráda. Ďalšia skvelá kaviareň je La Bicyclette v botanickej záhrade.

1 Parque Laje Credit Visit Rio

V susednej štvrti Leblon nájdeš mäsiarstvo Talho Capixaba, kde ti pripravia ciabattu a domáci čierny chlieb s orechmi a hrozienkami. V pekárni Padaria Rio Lisboa sa špecializujú na tradičné brazílske raňajky. Pár blokov vedľa nájdeš Bibi Sucos, kde dostaneš najlepšie bobule acai v meste.

2. Najlepšia nočná zábava v Riu

Ak miluješ sambu, musíš navštíviť sochu Michaela Jacksona na vrchole Morro Santa Marta, kam ťa vyvezie električka. Práve tu nakrútila táto preslávená hviezda popu jeden zo svojich hudobných videoklipov. Každý mesiac tam prebieha bohatý hudobný program a je odtiaľ nádherný výhľad na mesto.

2 - Bar Urca Credit Visit Rio

Ak nemáš samby dosť, zamier do štvrti Lapa, kde nájdeš najlepšie kluby, bary a hudobné podniky v Riu. V Carioca da Gema a Rio Scenarium si užiješ skvelý večer. Ak hľadáš forro, ďalší tradičný brazílsky žáner, navštív populárny podnik Estudantina.

Pre milovníkov barovej scény je Rio čistý raj. Atmosféru mesta a neuveriteľný výhľad nájdeš v Bar da Laie v štvrti Vidigal. Chico and Alaíde v štvrti Leblon servíruje vynikajúce ľadové pivo s chutnými brazílskymi jednohubkami a je skvelým miestom na návštevu po dni strávenom na pláži. Vo štvrti Santa Teresa nájdeš pravý brazílsky bar, v ktorom to žije, Bar do Mineiro. Medzi klasiku patrí Bar Urca, z ktorého je ohromujúci výhľad na horu Cukrová homoľa. Odporúčame ochutnať orosené pivo a obľúbený brazílsky snack, pasteizinhos.

3. Reštaurácie, ktoré si nemôžeš nechať ujsť

Pre to najlepšie z gastronomickej scény treba navštíviť Zazá Bistrô. Len si nezabudni zarezervovať miesto vopred. V Leblone nájdeš tie najlepšie reštuarácie na ulici Rua Dias FerreiraQuadrucci, Ct Boucherie a mnohé ďalšie.

3 - Zaza bistro - Vatapa is the name of the food

Ak hľadáš reštauráciu s kreatívnym a zdravým jedlom, pozri sa na Verdin. Len nezabúdaj, že v nedeľu je zavretá!

4. Múzeá, umenie a kultúra v Riu

Rio je populárna destinácia pre milovníkov umenia a kultúry. Môžeš navštíviť Centro Cultural Banco do Brasil a Museu do Amanhã, ktoré je centrom ohromujúcej modernej architektúry.

4 - Junta local event at Museu do Amanha

Comuna vo štvrti Botafogo je eklektickejšia – zmes umeleckej galérie, baru, trhoviska a verejného priestoru. Tiež odporúčame Junta Local, ktorá hosťuje trhy lokálnych farmárov a miestnej kuchyne.

5. Čo ponúka príroda Ria

Pozri sa na mesto zhora, choď na výlet alebo si vychutnaj vodné športy a aktivity. Ak ťa zaujíma, čo sa dá vidieť v prírode okolo Ria, máme pre teba tie najlepšie výstupy:

  1. Pedra da Gávea: Dvojhodinová vychádzka, ale výhľad na Rio stojí za to.
  2. Pedra Bonita: O niečo náročnejšia túra, ale tiež skvelý výhľad.
  3. Vidigal: Priemerná náročnosť, rovnako krásne okolie.

5 - BIG water bike _ Credit_ 360 Sports

Z vodných aktivít odporúčame stand-up paddle a water-biking v športovom centre 360 Sports in Barra da Tijuca. Ďalšie možnosti ti môžu ponúknuť Ilhas Tijuca, ostrovy neďaleko od Ria.

Zdroj: Gabriela Temer (jej blog Juju Na Trip)

Ako ponúknuť alebo vyhľadať jazdu v brazílskom BlaBlaCare

Keď chceš v Brazílii cestovať BlaBlaCarom, musíš mať prepojený svoj Facebook účet s účtom na BlaBlaCare. Stačí, keď otvoríš svoj účet na www.sk.blablacar.com a v sekcii “Overenia člena” skontroluješ, či máš prepojený Facebook účet. Potom sa môžeš prihlásiť na brazílsku stránku www.blablacar.com.br a vyhľadať jazdu, ktorú potrebuješ!


Už máš jasné, kam pôjdeš?
Vyhľadaj jazdu Ponúkni jazdu

Find out more about

Tipy na výlet

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride