Valentínsky špeciál: 10 miest pre romantiku v SR a ČR

Valentínsky špeciál: 10 miest pre romantiku v SR a ČR

Valentín pred tebou a ešte si nevymyslel, kam vziať lepšiu polovičku? Nemusíš sa báť, vymysleli sme to za teba a ponúkneme ti tie najlepšie romantické destinácie zo Slovenska a Čiech – a so spolujazdou ešte lacnejšie!

Ako povedal Jan Werich, mať rád ľudí a milovať ich, to je celé tajomstvo a snáď jediný recept na šťastie. Keď ale príde na Valentína, nie je na škodu trochu pridať na plyn a spraviť si víkendový výlet niekam, kde ste s polovičkou ešte neboli. Pripravili sme pre teba 10 parádnych a netradičných miest, ktoré ťa očaria svojou romantickou atmosférou.

Východ slnka na Lomnickom štíte (Vysoké Tatry)

Keď príde na majestátne horské výhľady, máme rovno pod nosom úplnú tutovku. Zasnežené horské štíty, nádherné ľadovcové plesá a nádherná obloha ako na dlani. Miesta ako Lomnický štít alebo Štrbské pleso sú ideálne na strávenie závideniahodného zamilovaného víkendu.  

Do Popradu prídeš z Bratislavy za 3 a pol hodiny a BlaBlaCarom už od 9 EUR.

HIG39ef00_Tatry_9_kopie

Korzovať na najväčšej promenáde v strednej Európe (Košice)

Metropola východného Slovenska a Európske mesto kultúry roku 2013 ponúka návštevníkom skutočne stopercentný kultúrny zážitok. Od dómu sv. Alžbety pre všetkých milovníkov architektúry po múzeum letectva pre nadšencov do techniky. Večerná prechádzka Hlavnou ulicou je povinnosť pre každú romantickú dušu. 

Do Košíc sa dostaneš z Bratislavy autom za 4 a pol hodiny a BlaBlaCarom už od 12 EUR.

KOSICE

Pamiatka UNESCO a kúpele v jednom (Bardejov)

Kúpeľné mesto týčiace sa na hornom Šariši je na zozname Svetového dedičstva UNESCO vďaka svojej zachovalej architektúre starého mesta, ktoré bolo pamiatkovou rezerváciou už od 50. rokov minulého storočia. Po prechádzke pomedzi preslávené červené strechy Radničného námestia sa môžete zrelaxovať v bardejovských kúpeľoch. 

Do Bardejova sa dostaneš z Bratislavy autom za 5 hodín a BlaBlaCarom už od 15 EUR.

bardejov-03

Mesto pána Váhu a Tatier (Trenčín)

Preslávenému sídlu uhorského vládcu Matúša Čáka dominuje charakteristický goticko-renesančný hrad na skalnom svahu nad Váhom. Okrem dychberúcej vyhliadky na stredné Považie môžete hodiť mincu do Fatiminej studne, ktorá je opradená legendou o zakázanej láske. Z hradu vedú na Mierové námestie romantické úzke uličky a nechýbajú príjemné podniky, kde si môžete sadnúť na kávu. 

Do Trenčína sa z Bratislavy dostaneš autom za hodinu a pol a BlaBlaCarom už od 4 EUR.

33c22c1a880

Do rozprávkových zlatých miest (Banská Štiavnica)

Kto si chce pospomínať na romantické časy baníckych miest, určite nemôže opomenúť Horehronie. Mestečko Banská Štiavnica sa svojou rozprávkovou skladbou so zachovalými náboženskými budovami v centre mesta a nedotknutou prírodou okolo zapísalo na zoznam Svetového dedičstva UNESCO. V okolí Námestia Svätej Trojice môžete nájsť tie najpozoruhodnejšie kaviarne na celom Slovensku. 

Do Banskej Štiavnice sa z Bratislavy dostaneš autom za 2 hodiny a BlaBlaCarom už od 5 EUR.

valentine_stiavnica

Čarovná metropola Hanácka (Olomouc)

Historická metropola Moravy spája zachovalú architektúru sakrálnych stavieb a obranných hradieb, ktoré odzrkadľujú jej váhu v dejinách Českej koruny. Dokonca má aj vlastný orloj z 15. storočia, ktorý sa týči do výšky 14 metrov. Okrem toho je Olomouc metropolou kultúrneho diania a v priebehu roka hostí niekoľko významných filmových a divadelných festivalov. 

Do Olomouca sa z Bratislavy dostaneš autom za 2 hodiny a BlaBlaCarom už od 6 EUR.

olomouc-01

Krkonošké hory (Špindlerův Mlýn)

Najobľúbenejší horský rezort Čiech láka davy nemeckých a poľských turistov. A bodaj by nie – okrem najvyššieho vrcholu krajiny, hory Sněžky, tu nájdete aj zachovalý Špindlerův Mlýn, ktorý dnes slúži ako jedno z najnavštevovanejších stredísk zimných športov v krajine. Pre dokonalú romantiku odporúčame selfie na špindlereckom Bielom moste a rýchlu fotku zo Sněžky.

Do Špindlerovho Mlyna sa z Bratislavy dostaneš autom za 4 a pol hodiny a BlaBlaCarom už od 16 EUR.

20140101_125327

Šumavské lesy (Nová Pec)

Pohorie na hraniciach Čiech, Nemecka a Rakúska patrí medzi jeden z najkrajších krajov našich západných susedov. Rôznorodé členenie Šumavskej hornatiny zaručuje návštevníkom nejednu dobrú vyhliadku. Pohorie je bohaté na ľadovcové jazerá a na jeho území sa rozprestiera viacero chránených krajinných útvarov.

Do Novej Pece, vstupnej brány Šumavy, sa z Bratislavy dostaneš autom za 4 hodiny a BlaBlaCarom už od 11 EUR.

0030420l

Na výlet do prvej republiky (Hradec Králové)

Máloktoré mesto má tak veľa zachovalej architektúry zo začiatku minulého storočia ako niekdajší “Salón republiky”. Niekdajšie kráľovské venné mesto sa pýši gotickou katedrálou, renesančnou vežou a barokovou radnicou na jednom námestí! Okrem toho mu dominuje originálny secesný sloh, ktorý mu vniesli architekti Gočár a Kotěra. Atmosféru dotvárajú krásne parky na nábrežiach Labe a rozkošné kaviarne.

Z Bratislavy prídeš do Hradca Králové autom už za 4 hodiny a BlaBlaCarom od 8 EUR.

hradec-kralove-3

Do pieskovcového pralesa (Děčín)

Národný park na severe Čiech skrýva prírodu s unikátnou faunou a flórou. České Švajčiarsko je známe neprehliadnuteľnými pieskovcovými útvarmi a hustými lesmi, ktoré sú sídlom tuctov druhov vtákov. Oáza pokoja s neuveriteľnými výhľadmi je pre romantiku to pravé orechové. Správny návštevník neodíde bez fotky s Pravčickou bránou. 

Do Děčína sa z Bratislavy dostaneš za 4 a pol hodiny a BlaBlaCarom už od 12 EUR.

15017-ceske-svycarsko-pravcicka-brana-1200x900


Chceš si vyskúšať spolujazdu?

Vyhľadaj jazdu          Ponúkni jazdu

Find out more about

Tipy na výlet

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride