7 top destinácií na víkendový únik

7 top destinácií na víkendový únik

Predĺžený veľkonočný víkend je pred nami a s ním i skvelá príležitosť vycestovať za hranice (všedných) dní!

V BlaBlaCare sme dali hlavy dokopy a prinášame tí nevšedné tipy, kam na víkendový výlet. Nezabudni sa mrknúť na ponuku spolujázd na BlaBlaCare :)

Karlove Vary, Česká republika

Karlove Vary, 127 km z Prahy (Česká republika)

Ak by si rád zostal skoro doma a trochu viac si oddýchl, utiecť môžeš do neďalekých Karlových Varov. Dokonalý pôžitok z kúpeľov, kde ťa budú rozmaznávať, znie ako skvelý plán na predĺžený víkend. Nezabudni navštíviť i prameň Vřídlo, ktorý tryská do výšky až 12 metrov!


Zadar, Chorvátsko

Zadar, 158 km zo Splitu (Chorvátsko)

Plný románskych stavieb a ruín, stredovekých kostolov, kozmopolitných kaviarní a ultramoderných architektonických skvostov – Zadar skutočne vie prepojiť históriu a súčasnosť. Toto fascinujúce mesto nebýva preľudnené a odkrýva svoj špecifický charakter na každom rohu. Rozhodne si nesmieš nechať ujsť západ slnka v Zadare!


Lublin, Poľsko

Lublin, 169 km z Varšavy (Poľsko)

Lublin pripomína umelo vytvorenú stredovekú filmovú kulisu, a čo viac, má dokonca svoj hrad. Prechádzať sa starým mestom a nasávať tunajšiu histórii a pozitívne vibrácie je ideálny spôsob, ako si užiť pokojný víkend.


Belehrad, 379 km z Budapešti (Srbsko)

Belehrad, ktorý leží na sútoku Sávy a Dunaja, sa považuje za jedno z najzaujímavejších európskych miest. Prejdi sa živými ulicami a užívaj si farebnú scenériu miestnych domov. A nezabudni navštíviť i park a komplex Kalemegdan, ktorému dominuje Belehradská pevnosť, čo je rozhodne najväčšia historická perla mesta.


Würzburg, 278 km z Mníchova (Nemecko)

Würzburg, ktorý sa preslávil umením a architektúrou, je domovom najslávnejších nemeckých barokových stavieb. A čo viac, vďaka svojej polohe uprostred nemeckých viníc je ideálnou zastávkou na degustáciu vín.


Jazero Balaton, 104 km z Budapešti (Maďarsko)

Len hodinu cesty z hlavného mesta Maďarska nájdeš prekrásne jazero Balaton. Domáci sem chodia tráviť víkendy, užívať si vodné športy alebo len trochu vypnúť po náročnom pracovnom týždni. Blankytne modrá, osviežujúca voda uprostred maďarského vnútrozemia prispieva k uvoľnenej a sviežej atmosfére.


víkendový únik : Balaton, Maďarsko

CinqueTerre, 235 km z Milána (Taliansko)

Týchto päť prekrásnych rybárskych dediniek, založených okolo roku 700 a do svetového dedičstva UNESCO zapísaných roku 1997, ponúka jeden z najmalebnejších výhľadov na pobrežie v celej Európe.


Ako ti môže BlaBlaCar pomoci dostať sa do vysnívanej destinácie?

Práve vďaka spolujazde s BlaBlaCarom si môžeš vyhľadať a ponúknuť jazdy do miest, ktoré sú klasickou dopravou inak ťažko dostupné. Len čo nájdeš vodiča, ktorý vyráža do rovnakého cieľa ako ty, alebo aspoň niekam blízko, neboj sa ho kontaktovať a dojednať sa na presnom mieste príjazdu. Vodiči si občas radi spravia zachádzku, aby ti pomohli dostať sa tam, kam potrebuješ.

Vyhľadať jazdu        Ponúknuť jazdu

Z predĺženého víkendu treba vyťažiť čo najviac dobrodružstva a vďaka BlaBlaCaru začína už samotným odjazdom!

Ponúknuť jazdu

Find out more about

Víkendy

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride