Jesenné vylepšenia BlaBlaCaru

Jesenné vylepšenia BlaBlaCaru

Každý deň v BlaBlaCare niečo vylepšujeme. Čo je nové v aplikácii v novembri 2016?

Naša členská podpora dostáva každý deň námety na vylepšenia služby. S každou aktualizáciou sa snažíme spraviť BlaBlaCar jednoduchou, ľahkou a prehľadnou službou na dohadovanie spolujazdy autom. Aké vylepšenia sme pridali túto jeseň?

Novinky pre cestujúcich:

A. Informácie o spolucestujúcich v aplikácii

Pri rezervácii spolujazdy cez aplikáciu BlaBlaCar ti nebudú chýbať informácie o tom, kto ďalší autom pôjde.

B. Emailové upozornenia na jazdu v určitý čas

Ak ťa určitá trasa zaujíma viac, môžeš si nastaviť upozornenia na nové vypísané jazdy. Po novom si môžeš vybrať, v akom časovom období ťa jazdy zaujímajú. Ušetríš sa e-mailov s nerelevantnými jazdami.

C. Obsadené jazdy sú skryté

Pre vylepšenie prehľadnosti vo vyhľadávaní automaticky skrývame “plné” jazdy. Keď sa miesto v nich uvoľní, opäť sú vo vyhľadávaní viditeľné a môžeš si ich rezervovať.

spolujizda

Novinky pre vodičov:

A. Odkazy medzi vodičom a cestujúcimi majú dlhšiu životnosť

Odteraz môže vodič ešte pred schválením žiadosti o rezerváciu kontaktovať cestujúceho skrz odkazy. Zjednoduší to dohodnutie posledných detailov pred rozhodnutím, aby pre oboch bola táto spolujazda to správne riešenie. Konverzáciu môžeš viesť aj po termíne odjazdu v prípade, že nastalo oneskorenie na ceste alebo si cestujúci niečo zabudol v aute – čo ocenia všetci roztržití cestovatelia.

B. Určenie ceny pre úsek cesty

Cena za úsek cesty je momentálne nezávislá od ceny ostatných úsekov. Predtým sa celková cena počítala ako súčet cien úsekov, ale teraz môžeš nastaviť celkovú cenu nižšie. Rešia sa tým dva problémy: ak ideš okľukou, celková cena teraz nemusí byť prehnane vysoká a ak zadáš ako výstupné miesta dva body blízko seba, nemusíš navyšovať celkovú cenu.

C. Presnejší výpočet časového odhadu jazdy

Nepresný odhad doby príjazdu teraz riešime tak, že automaticky pridávame za každé dve hodiny jazdy 15 minút. Táto rezerva počíta s prestávkami počas jazdy alebo silnou dopravou a pomáha odhadnúť presnejší čas príjazdu.

D. Miesto stretnutia

Pre zjednodušenie komunikácie a zníženie počtu odkazov zo strany cestujúcich odporúčame najčastejšie miesta stretnutí v danom meste. Uvedené miesto niekoľkokrát zvyšuje šancu na obsadenie miesta v aute, keďže cestujúci dopredu vedia, odkiaľ bude vodič štartovať.

E. Odstránenie farebného rozlišovania jázd

Vo vyhľadávaní sa už nezobrazujú cenové rozdiely s farebným rozlíšením (červená, oranžová a zelená). Vodiči tak nie sú znevýhodňovaní za to, že ponúkajú pohodlnú spolujazdu pre max. dvoch vzadu a ich náklady na osobu sú preto vyššie, alebo že majú väčšiu spotrebu auta.

cojespolujizda-inside1

Vzájomné hodnotenie

Vylepšili sme aj vzájomné hodnotenie, ktoré sú základným pilierom dôvery v komunite BlaBlaCaru. Odteraz môžeš reagovať na slovné hodnotenie, v ktorom si získal tri hviezdičky (doteraz to šlo len na horšie hodnotenia). Spätná väzba pomáha zlepšiť chovanie členov na cestách a predchádzať nepríjemnostiam. Na 4-5 hviezdičkové hodnotenie sa odpovedať nedá, väčšinou na to nie je dôvod, lebo cesta bola super. Ako člen môžeš odpovedať na hodnotenie len keď: si získal iba 1-3 hviezdičky, si dostal hodnotenie v priebehu posledných 28 dní a si na hodnotenie ešte neodpovedal.

Find out more about

Novinky

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride