10 rád, ako získať viac cestujúcich

10 rád, ako získať viac cestujúcich

Naše odporúčania, čo môžeš ako vodič zlepšiť pred jazdou, počas cesty a po jej skončení

Či už si v spolujazde úplný nováčik alebo si ambasádorom BlaBlaCaru, určite oceníš pár tipov, ktoré ti pomôžu získať viac skúseností s BlaBlaCarom. Je pár vecí, ktoré môžu vodiči vylepšiť pred, počas a po jazde, vďaka ktorým si zaistia spokojnosť cestujúcich a dobré hodnotenia.

Pred spolujazdou

1. Ponúkni spolujazdu pár dní vopred

Cestujúci väčšinou plánujú cestu niekoľko dní vopred. Čím skôr miesta ponúkneš, tým väčšiu šancu máš, že obsadíš celé auto.

2. Zadaj presné miesto odjazdu

Spolucestujúci potrebujú presne vedieť, odkiaľ sa bude odchádzať. Tým si ušetríš veľa času s odpoveďami na otázky. Daj presnú adresu, napríklad “Bratislava, hlavná stanica”. 

10 tipu-1

3. Pridaj zastávku

Keď pri vypisovaní jazdy pridáš aj zastávku, zvýši to tvoje šance na obsadenie miesta v aute. Pri ceste z Bratislavy do Žiliny môžeš pridať napríklad Trenčín. Ak odbočíš do väčšieho mesta, odporúčame zastaviť na okraji alebo za zjazdom z diaľnice. 

4. Vyplň detaily o jazde

Keď vypíšeš viac detailov o jazde a o mieste odjazdu a príjazdu, ušetríš si veľa času, ktorý by si strávil odpovedaním na otázky. Odporuč svojim cestujúcim, aby si rezervovali miesto – obratom na nich dostaneš telefónne číslo. Čo môžeš napísať do poznámky k jazde? Napríklad: “Idem do Prešova za rodinou, vyrážam o 18h z Auparku, môžem ťa vziať aj zo Zochovej.

5. Vyplň si profil

Pridaj do svojho profilu fotku seba aj auta. Cestujúci radšej cestujú s členmi, o ktorých majú pred jazdou jasnejšiu predstavu. 

6. Odpovedaj na otázky

Ak nebudeš stíhať odpovedať na otázky alebo schvalovať žiadosti o rezerváciu miesta, cestujúci pôjdu radšej s niekým iným. Pre rýchle používanie BlaBlaCaru si stahni našu aplikáciu do mobilu. 

10 tipu-2

V deň spolujazdy

Pro tip: Spokojní cestujúci ti nechajú lepšie hodnotenie, čo znamená, že potom môžeš získať viac cestujúcich na ďalšiu spolujazdu.

7. Zavolajte si

Cestujúci ocenia osobný kontakt pred spolujazdou, kedy si môžete dohodnúť posledné detaily a potvrdiť presné miesto odjazdu. Číslo dostaneš hneď po rezervácii. 

8. Staraj sa o svojich cestujúcich

Cestujúci radi cestujú v pohodlí a čistote. Nezabudni pred spolujazdou skontrolovať, či máš v aute poriadok. Počas jazdy dodržiavaj dopravné zákony a jazdi bezpečne! Ak máš menšie vozidlo, osvedčí sa ti ponúknuť iba dve miesta vzadu. 

9. Buď dochvíľny

Cestujúci sa spoliehajú na to, že prídeš na miesto odchodu včas. Ak nečakane meškáš, daj im vedieť. 

10 tipu-3

Po spolujazde

10. Ohodnoť spolucestujúcich

Väčšina cestujúcich, ktorí dostali hodnotenie, ťa na oplátku tiež ohodnotí. Čím viac dobrých hodnotení, o to väčšia je tvoja šanca na obsadenie voľného miesta v aute na ďalšej spolujazde.


Chceš si vyskúšať spolujazdu?

Vyhľadaj jazdu          Ponúkni jazdu

Find out more about

Dôvera

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride