Ženy na čele BlaBlaCaru

Ženy na čele BlaBlaCaru

V marci sa oslavuje aj medzinárodný deň žien a radi by sme ti predstavili naše úspešné kolegyne – možno ťa ich príbeh inšpiruje pre tvoju ďalšiu cestu!

Medzinárodný deň žien pripadá na 8. marec, ale v BlaBlaCare sme oslavovali celý mesiac. Radi by sme ti predstavili niektoré z našich kolegýň, vďaka ktorým sa komunita spolujazdy úspešne rozrastá aj za hranicami našej zeme.

Startupy zamerané na technologický vývoj boli doteraz predovšetkým pánskou doménou. S rastom možností a príležitostí ale rastie aj počet žien, ktoré sa v technologickej oblasti angažujú. Až 46% nášho tímu totiž tvoria skvelé ženy. 

Vo svetle osláv MDŽ by sme radi vyzdvihli tie, ktoré sa priamo podieľajú na strategickom smerovaní BlaBlaCaru. O svoj príbeh sa podelí produktová viceprezidentka Cyrielle Callot, technická riaditeľka Fanny Gaborit a vedúca tímu brand & dizajn Monika Holod.

Cyrielle Callot, viceprezidentka pre produkt

Cyrielle_Callot - carre-500x500Cyrielle dohliada na to, aby produktové, technologické a dátové požiadavky boli v súlade s plánmi a zasadá v výkonnej rade BlaBlaCaru. Vo firme začala pracovať v roku 2012 a odvtedy vedie neúnavnú expanziu platformy z Francúzska do 22 krajín, vďaka čomu sa ocitla na prestížnom zozname magazínu Forbes “30 under 30”. Ale ako sa dostala Cyriella tam, kde je teraz?

“Keď som sa pridala k BlaBlaCaru, chcela som vytvoriť niečo, čo tu zostane, učiť sa nové veci a pracovať s úžasnými ľuďmi na službe, ktorú milujem,” spomína na svoje začiatky. “A to stále platí. Tá istá motivácia ma poháňa dopredu aj naďalej, nehľadiac na to, akú pozíciu a úlohu vo firme momentálne zastupujem.”

Ako viceprezidentka a jediná žena v sedemčlennej výkonnej rade sa Cyrielle naučila, že kľúčom k vytvoreniu úspešnej spoločnosti je predovšetkým podpora a rozvoj rôznorodej zmesi kultúr, skúseností a genderu. Kto je jej vzorom?

“Veľmi si vážim Lorrie Norrington, bývalú prezidentku eBayu. Mala som príležitosť s Lorrie hovoriť osobne a milo ma prekvapilo, ako veľmi chytrá, motivovaná a skromná je,” dodáva Cyrielle. “V osobnej rovine je mojou najväčšou inšpiráciou moja matka. Je to úžasne dynamická a empatická žena, ktorá práve vďaka týmto vlastnostiam robí vedúcu sestričku.”

Na záver má Cyrielle malú radu: “Nesústreď sa na to, že si žena a že by to malo niečo definovať. Proste rob to, čo máš rada.”

Fanny Gaborit, technická riaditeľka

fanny gaborit-500x500Fanny vedie tím skúsených vývojárov a rozvíja našu službu. Nedostatku žien v oblasti vývoja a IT si všímala už počas štúdia. 

“Myslím si, že vzdelanie a zázemie hrá veľkú úlohu. Moja matka je doktorka a otec vývojový inžinier, čiže moje smerovanie do oblasti vývoja bola cesta, ktorú som prirodzene zvažovala. A som rada, že som sa tak rozhodla,” hodnotí Fanny. 

Okrem toho Fanny s nadšením cestuje. Strávila dva roky v Bangkoku, kde študovala magisterský program v oblasti počítačových technológií. Jej diplomová práca ju zaviedla do Barmy a na Filipíny. Po návrate do Paríža sa stala členkou BlaBlaCaru, aby mohla cestovať za svojou rodinou na druhom konci Francúzska. Nakoniec začala pre BlaBlaCar pracovať. 

“Myslím si, že v technologickej oblasti neexistuje rozdiel medzi kompetenciou mužov a žien,” hovorí Fanny. “Je to odvetvie, ktoré sa neustále vyvíja a každý tam môže byť taký kreatívny, ako chce. Jediné prekážky sú tie, ktoré si do cesty kladieme sami.”

Monika Holod, vedúca tímu brand & dizajn

Monika_Holod-500x500Monika riadi tím, v ktorom sú muži a ženy pol na pol. Má pod sebou 12 dizajnérov a producentov videa, ktorí deň čo deň vytvárajú pre BlaBlaCar nový obsah a rozhoduje, aký smer bude mať firemná marketingová stratégia. 

“Pre takúto prácu musíš mať nadšenie. Musíš byť skoro posadnutá,” hovorí Monika. “Môžeme robiť analýzy, zbierať dáta a čísla z celého sveta, ale nakoniec ide iba o jedno: Dokážeme inšpirovať ľudí?”

Predtým, ako sa Monika usadila vo svete brandingu a dizajnu, bola v úplne inom odbore. Chcela študovať matematiku, architektúru, alebo dokonca plachtenie, keďže jej rodičia sa venujú profesionálnemu jachtingu. Nakoniec sa rozhodla pre kombináciu umenia a ekonomiky. 

“Rýchlo som zistila, že chcem pracovať v oblasti brandingu, kde sa spájajú dve veci, ktoré ma bavia – analytická činnosť a umenie,” vysvetľuje. Po štúdiu začala pracovať ako dizajnér a vedúca vizuálnej kultúry v rôznych reklamných agentúrach. Nakoniec sa našla v BlaBlaCare. 

Rôznorodosť na pracovisku

Sme hrdí na to, že máme medzi sebou také zapálené kolegyne. S rastom BlaBlaCaru nesmieme opomenúť rôznorodosť v našom kolektíve. Ďakujeme nielen všetkým ženám, ktoré tvoria skvelý tím BlaBlaCaru a vďaka ktorým sa neustále posúvame vpred, ale aj všetkým, ktoré sú členkami našej komunity spolujazdy. 

Ďakujeme za skvelú jazdu, dámy!

Za BlaBlaCar, Zuzka a Martina,

community manažerky pre Slovensko a Česko

mdz-my

Find out more about

Dôvera

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride