Podporme Ukrajinu a Superhumans 💙💛

Podporme Ukrajinu a Superhumans 💙💛

Ukrajinci stále potrebujú našu pomoc. BlaBlaCar spolupracuje s mimovládnou organizáciou Superhumans na získaní finančných prostriedkov na protetiku pre Ukrajincov zranených počas vojny. Pripojíš sa?

Po roku totálnej vojny potrebuje Ukrajina pomoc viac ako kedykoľvek predtým. Vojna totálneho nasadenia vytvorila na Ukrajine bezprecedentnú humanitárnu krízu. Každý deň sú zranení stovky Ukrajincov a tieto zranenia si vyžadujú traumatické amputácie. Približne 10 000 Ukrajincov bude potrebovať protetiku, rehabilitáciu a psychologickú podporu.

Počas roku 2022 komunita BlaBlaCar prejavila obrovskú solidaritu v tom, že si navzájom umožnila nájsť prepravu na bezpečnejšie miesto a uvidieť svojich blízkych.

BlaBlaCar naďalej stojí po boku Ukrajincov. Spoločne s ukrajinskou mimovládnou organizáciou Superhumans Center spúšťame v 16 európskych krajinách zbierkovú kampaň na poskytovanie protéz pre ľudí, ktorí boli zranení. Cieľom kampane je vyzbierať 250 000 €. 100 % finančných prostriedkov dostanú Superhumans na inštaláciu protéz pre dospelých a deti v núdzi.

Pripájam sa

BlaBlaCar sa už zaviazalo poskytnúť dar vo výške 50 000 €, a teraz ťa pozývame, aby si sa k nám pripojil a pomohol Ukrajincom!

Od začiatku vojny v plnom nasadení komunita BlaBlaCar podporuje Ukrajinu a Ukrajincov.

Počas tohto obdobia:

– Viac ako 4 milióny ľudí mohlo v prvých mesiacoch vojny opustiť nebezpečné oblasti a uvidieť svojich blízkych. Ukrajinci ponúkali väčšinu týchto ciest zadarmo.
V západnej Európe boli autobusy BlaBlaCar, ktoré spájajú hlavné mestá v 9 krajinách, pre ukrajinských utečencov zadarmo.
Na Ukrajine, v Poľsku, Rumunsku a Maďarsku ponúkli vodiči bezplatné cesty a vzali toľko cestujúcich, koľko mohli.
– BlaBlaCar podporilo verejnú iniciatívu #підвезуЗСУ, kde Ukrajinci mohli poskytnúť bezplatnú jazdu obrancom Ukrajiny pomocou špeciálneho hashtagu v popise cesty.
V lete 2022, vzhľadom na katastrofálny nedostatok paliva, BlaBlaCar a OKKO Filling Station Network ponúkli vodičom zvýšenie limitu paliva o 30 litrov na jedno tankovanie. Tak mohli vodiči aj naďalej prinášať ľuďom výhody.

Pripájam sa

Mimovládna organizácia Superhumans Center je klinika pre protetiku, rehabilitáciu a rekonštrukčnú chirurgiu pre všetkých postihnutých vojnou na Ukrajine. Poslaním Superhumans Center je vybudovať vysoko kvalitné odborné znalosti v oblasti protetiky a hightech lekárskych zákrokov na Ukrajine; na liečbu Ukrajincov, ktorí sa zranili doma, v blízkosti svojich rodín.

Všetko na klinike bude pre pacientov úplne zadarmo. Superhumans nie je komerčný projekt a nikdy sa ním nestane. Bude financovaný z darov od významných medzinárodných nadácií a súkromných darcov. Po úspešnom spustení kliniky v regióne Ľvov na jar 2023 môžu byť Superhumans postupne prítomní aj v iných regiónoch Ukrajiny.

Webová stránka: https://www.superhumans.com/

Find out more about

Život s BlaBla

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride