Napísali o nás

In the press

Hoci našetriť si peniaze na cestovanie sa môže zdať, obzvlášť pre študentov, problém, šikovný študent vie, že keď sa naozaj chce, všetko sa dá. Navyše, v dnešnej dobe máš množstvo výhod, ktoré kedysi študenti nemali - lacné letenky, AirBnB, Couchsurfing či BlaBlaCar, ktoré ti ušetria množstvo peňazí. (StartItUp.sk)

Podľa prieskumu spoločnosti BlaBlaCar, ktorý robila na vzorke vyše 800 respondentov, až 72 % opýtaných si pri vzdialenostiach väčších ako 200 kilometrov volí ako dopravný prostriedok auto. Vlakom jazdí na dlhšie vzdialenosti štvrtina opýtaných Slovákov. (Aktuality.sk)

Celosvetová platforma pre spolujazdu BlaBlaCar vstúpila na slovenský a český trh pred rokom. Za ten čas stihli vodiči ponúknuť na spolujazdu takmer 1,7 milióna miest a prebrázdili dokopy trasu dlhú takmer 136 miliónov kilometrov. (Techbox Dennik N)

"Za prvý rok pôsobenia BlaBlaCar na Slovensku sa Slováci prepravili po 41 700 rôznych trasách po celej republike. Najčastejšie vodiči vyrážajú z Bratislavy, pričom najžiadanejšou je trasa Bratislava – Trnava. Priemerná dĺžka trasy v minulom roku bola 317 km," zrekapituloval prvý rok BlaBlaCaru na Slovensku portál TouchIT.sk.

"Podľa spoločnosti BlaBlaCar narastá vo vianočnom období počet ponúknutých miest na spolujazdu o 30 % v porovnaní s priemerným týždňom. Minulé Vianoce sa zaplnilo viac ako 1,3 milióna miest v autách. Podobné, ak nie vyššie číslo očakáva spoločnosť aj tento rok," napísali na portáli Teraz.sk.

"Na Slovensku funguje medzinárodný systém BlaBlaCar, ktorý umožňuje vodičom prenajať si miesto v aute. Vodič sa nevezie sám, ale naplní auto cudzími ľuďmi, ktorí sa zložia na palivo." O novom prístupe Slovákov k zdieľaniu áut písala Pravda.sk.

"Treba rozlišovať rôzne formy zdieľanej ekonomiky a jasne povedať, či užívatelia tej-ktorej služby generujú zisk, alebo nie." O vplyve zdieľanej ekonomiky na užívateľa a prognózach vzťahu štátu a a jej subjektov napísal HNonline.sk.

"Pravidelné dopravné zápchy na cestách do väčších miest sú častou realitou a súčasťou každého rána. Štvrtina Slovákov je na cestách každý deň. Ukázal to prieskum spoločnosti BlaBlaCar, ktorý realizovala na vzorke viac ako 800 respondentov." Celý článok na SME.sk.

Kontakt pre médiá:

pressSK[at]blablacar.com

For more information and downloads, please see:
Download Center

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride