5 kúpeľných miest, kde sa môžeš zohriať

5 kúpeľných miest, kde sa môžeš zohriať

Kde sa schovať pred sychravým počasím? BlaBlaCar komunita ti radí tie najlepšie medzinárodné kúpele v dojazdovej vzdialenosti

Studená jeseň je tu. Pre milovníkov vody to ale neznamená koniec! Aj na konci októbra sa dá spojiť príjemné s užitočným a môžeš navštíviť jednu z populárnych kúpeľných destinácií – a pripraviť si očistu tela aj duše.

St. Martins pri Frauenkirchen (Rakúsko)

48 km z Bratislavy (1 hodina autom)

Termálne kúpele neďaleko Neusiedler See v lone nedotknutej prírody ponúkajú päť vnútorných a tri vonkajšie bazény. Horúci prameň vyviera s teplotou 43 stupňov a pH hodnotou 7,9. Ak potrebuješ uvoľniť chrbát a mať pokoj od ľudí, rakúske St. Martins je to správne. Trojhodinový vstup stojí 18 EUR.

therme-stm-summer-island-total-resort-flugaufnahme

Gellért v Budapešti (Maďarsko)

195 km z Bratislavy (2 hodiny autom)

Jedny z najznámejších budapeštianskych kúpeľov pochádzajú z 15. storočia. Takzvané “blatné kúpele” boli populárne aj medzi Turkami vďaka svojim horúcim prameňom, ktorých teplota dnes dosahuje od 26 do 38 stupňov. Prostredie kúpeľov bolo postavené v secesnom slohu a tak, ako ich poznáme, sú otvorené od roku 1918. Celodenný vstup sa pohybuje okolo 5000 Ft (16 EUR).

gellert-bath-palace-budapest

Luhačovice (Česká republika)

161 km z Bratislavy (2 hodiny autom)

Pre malebné kúpele uprostred Bielych Karpát odporúčame Luhačovice, ktoré sa hrdo hlásia medzi jedny z najlepších liečebných kúpelov v Európe na liečbu dýchacích ciest. Mesto je taktiež preslávené jedinečným rázom, ktorý mu dodal architekt Dušan Jurkovič. Dvojdňový pobyt s viacerými službami si môžeš objednať už od 70 EUR.

luhacovice

Krynica-Zdrój (Poľsko)

420 km z Bratislavy (5 hodín autom)

Kúpele Krynica s dvestoročnou tradíciou nájdeš hneď za hranicami, len 40 km od Starej Ľubovne. Starodávne kupeľné mesto je posiate monumentálnymi budovami sanatórií a historických kúpeľov, ale aj mestskou zeleňou a fontánami. Okrem kúpeľov tu nájdeš aj lyžiarsky park. Celodenný vstup do kúpelného centra pri parku Zdrojowom sa pohybuje od 4 EUR

krynica

Rajecké Teplice (Slovensko)

197 km z Bratislavy (2 hodiny autom)

Pre dobré kúpele netreba chodiť ďaleko! Najznámejšie termálne liečivé kúpele na Slovensku využívajú pramene s teplotou 38 stupňov a liečia funkčné aj degeneratívne choroby pohybovej sústavy. Okrem kúpeľného areálu v antickom štýle si môžeš vychutnať prírodné okolie, ktorému dominuje známe Rajecké jazierko. Dvojhodinový vstup do termálnych bazénov sa pohybuje od 10 EUR.

luhacovice-600


Ak chceš ušetriť náklady na dopravu a nerád šoféruješ na dlhšie vzdialenosti, odvez sa s vodičmi, ktorí idú rovnakým smerom a podeľ sa s nimi o dopravné náklady. Alebo môžeš ponúknuť voľné miesta v aute.

Vyhľadaj jazdu Ponúkni jazdu

Find out more about

Tipy na výlet

By using our website, you accept that we use cookies to perform analytics and produce content & ads tailored to your interests. Read our policy on cookies usage

Offer a ride